Είστε εδώ: Home Υπηρεσίες

webros - Αφοι Μαναρίδη

Το καλάθι αγορών σας

Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Συστήματα Ασφαλείας

E-mail Εκτύπωση PDF

Συναγερμοί κατοικιών και επαγγελματικών χώρων

security1Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα διαρρήξεων οικιών και επαγγελματικών χώρων, επιτάσσουν την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος ασφαλείας, ικανού να προστατεύει το χώρο, αλλά και τους ανθρώπους που κατοικούν σ' αυτόν.
Αγοράζοντας και εγκαθιστώντας ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας, ουσιαστικά "αγοράζουμε" χρόνο καθυστέρησης του επίδοξου διαρρήκτη, ώστε να επέμβουν οι δυνάμεις καταστολής.

Όσο πιο πολύπλοκο είναι ένα σύστημα ασφαλείας, τόσο περισσότερο χρόνο απαιτεί η ενδεχόμενη εξουδετέρωσή του. Άλλη άποψη είναι πως η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, ουσιαστικά λειτουργεί αποτρεπτικά, και κατευθύνει τον επίδοξο διαρρήκτη σε διπλανό "στόχο", ο οποίος δεν διαθέτει σύστημα ασφαλείας.
Η σύγχρονη μορφή εγκληματικότητας, εμφανίζει και μία άλλη μορφή βίας, την είσοδο εγκληματιών στις οικίες και επαγγελματικούς χώρους, όταν οι ένοικοί τους βρίσκονται μέσα σε αυτούς, με σκοπό τη ληστεία.

dsc_panel Το σύστημα ασφαλείας λοιπόν, θα πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε να μπορεί να προστατεύσει και τη ζωή των ανθρώπων. Όπως αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, είναι μια αρκετά σοβαρή υπόθεση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και τη δέουσα σοβαρότητα, τόσο από αυτόν που θα αποφασίσει την εγκατάστασή του, όσο και από τον ίδιο τον εγκαταστάτη του.
Η εταιρία μας αναλαμβάνει την ευθύνη της σωστής μελέτης, εγκατάστασης και λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας που αντιπροσωπεύουμε καθώς και τις συντηρήσεις και τα service ούτως ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των συστημάτων και κατ' επέκταση η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πελατών μας.


Συνεργαζόμαστε με τις πλέον αξιόπιστες εταιρίες κατασκευής συστημάτων ασφαλείας στο χώρο, μερικές από τις οποίες είναι οι ακόλουθες:

logo_dsc_new sigma

 


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ;

bentel2Είναι ένα έξυπνο ηλεκτρονικό σύστημα που σκοπό έχει να ανιχνεύει ανθρώπινες κινήσεις μέσα στον χώρο και αναλόγως με την εντολή που του έχουμε δώσει να ενεργεί.

Όταν είμαστε στον χώρο ο συναγερμός είναι αφοπλισμένος, ανιχνεύει τις κινήσεις μας, αλλά δεν δίνει σήμα στον κεντρικό πίνακα συναγερμού. Όταν αποχωρούμε από τον χώρο όμως, οπλίζουμε τον συναγερμό. Από εκείνη την στιγμή και μετά κάθε κίνηση που ανιχνεύεται θεωρείται ως κίνηση διάρρηξης και εισβολής στο χώρο. Μόλις γίνει η αναγνώριση, ο συναγερμός δίνει εντολή στην σειρήνα να χτυπήσει και ταυτόχρονα δίνει αναφορά σε 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων, το οποίο αναλαμβάνει την ειδοποίηση των αρμόδιων αρχών.

Ο συναγερμός αποτελείται από:
  • Τον κεντρικό πίνακα του συναγερμού ο οποίος τοποθετείται στο σημείο όπου έχουν καταλήξει όλα τα καλώδια ,και αφού γίνουν οι συνδεσμολογίες πάνω στον πίνακα και κολληθούν τα καλώδια με μια ειδική κόλληση , ο πίνακας κλειδώνει έχοντας πρόσβαση μόνο εξειδικευμένο προσωπικό και ο χρήστης του συστήματος .
  • Το πληκτρολόγιο το οποίο τοποθετείται στην είσοδο του σπιτιού έτσι ώστε εισερχόμενος ή εξερχόμενος ο χρήστης να μπορεί με ένα τετραψήφιο κωδικό τις επιλογής του να οπλίσει η αφοπλίσει το σύστημα .
  • Από την εξωτερική σειρήνα η οποία είναι αυτοπροστατευόμενη και τοποθετείται ψηλά και σε εμφανές σημείο έτσι ώστε η παρουσία της να λειτουργεί αποτρεπτικά .
  • Από την εσωτερική σειρήνα η οποία τοποθετείται πάνω στον κεντρικό πίνακα , όταν ενεργοποιηθεί και αφού είναι κλειστός ο χώρος δημιουργεί έναν δυνατό ήχο με αποτέλεσμα να δημιουργεί πανικό στον επίδοξο ληστή και να τον τρέψει σε φυγή .
  • Από την μπαταρία η οποία μας χρησιμεύει για την εφεδρεία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η αν μας κόψουν το ρεύμα να συνεχίσει το σύστημα να λειτουργεί κανονικά
  • Από τον μετασχηματιστή ο οποίος παίρνει την παροχή της ΔΕΗ 220VAC και την μετασχηματίζει σε 16VAC όπου δουλεύει και το σύστημα μας.
  • Από τους ανιχνευτές κίνησης: όταν το σύστημα είναι οπλισμένο, εάν ανιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση στον χώρο απευθείας τίθεται σε λειτουργία ο συναγερμός.
  • Από τις μαγνητικές επαφές η οποίες τοποθετούνται σε όλα τα κουφώματα είτε είναι ξύλινα η αλουμινίου , κερδίζοντας έτσι το γεγονός ότι θα μπορούμε να νιώθουμε μια σημαντική ασφάλεια ενώ κοιμόμαστε ή είμαστε στο σπίτι με την οικογένεια μας . Πως γίνεται αυτό ? Απλά πατώντας το πλήκτρο stay από το πληκτρολόγιο που σημαίνει (παραμένω) ,αυτομάτως απενεργοποιούνται οι ανιχνευτές κίνησης για να μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα μέσα στο σπίτι , και οπλίζουν όλα τα πορτοπαράθυρα με αποτέλεσμα εάν κάποιός παραβιάσει το παράθυρο ή την πόρτα έστω και μισό πόντο χτυπάει κατευθείαν ο συναγερμός.
  • Το GSM, το οποίο τοποθετείται μέσα στον κεντρικό πίνακα συναγερμού και είναι η τηλεφωνική ειδοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου.

Τα συστήματα ασφαλείας και οι συναγερμοί είναι κατάλληλοι για οικιακή και για επαγγελματική στέγη και εφαρμόζονται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.